Ulven yngler i Danmark

Ulve i DanmarkDer har længe været stille omkring ulvene i Danmark. Efter at nyheden var rullet ud over landet med at der var spottet ulv i Thy, og efter at man senere ved obduktion kunne fastslå at det virkelig VAR en ulv. Så har der været stille. Men ikke helt stille.

Ulvetracking.dk har man i mellemtiden været rundt i de danske skove og gjort optagelser af ulvehyl. Rigtige ulvehyl i Danmark. Men ikke nok med det.

Nu er der gjort optagelser af hvad man formoder er hyl fra ulvehvalpe. Det betyder måske at ulven er ved at etablere sig – og muligvis allerede yngler i Danmark. Man kan forvente at det bliver til et decideret ulvekobbel og at ulvene derfor vil være mere synlige.

I det sydlige Norge har 1-2 ulvekobler i flere år haft revir relativt tæt på Oslos forstæder og det har fungeret fint. I Norge har man så også fra statslig side udgivet en folder der guider i hvordan man lever omkring ulve.

Ulven er en beskyttet – og truet – dyreart og Danmark har forpligtigelse til beskytte den. I øjeblikket er der ved at blive udarbejdet en ulveforvaltningsplan.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *